Behöver din kommunikation en knuff?

Vad kan jag hjälpa dig med?

För att kunna hjälpa dig med vad och hur du ska kommunicera behöver jag först förstå varför. Vad är syftet med din verksamhet och vad vill du uppnå med kommunikationen?

Jag börjar alltid med att sätta mig in i kundens behov. Det kan vara så enkelt som ett inledande samtal, men det kan också vara en workshop där vi grundligt går igenom affären, varumärket samt dina och dina kunders behov. 

Därefter kan mitt uppdrag handla om att informera, öka kännedomen, förändra attityder eller beteenden, väcka engagemang, öka försäljningen, skapa lojalitet eller stärka närvaron. 

Jag arbetar med allt ifrån att vara en strategisk partner och bollplank för er kommunikation till praktiskt genomförande och produktion av aktiviteter i alla kanaler – traditionella såväl som digitala och sociala.

Jag hjälper till med både längre och kortare uppdrag och med strategiska frågor såväl som uppgifter som är mer hands-on.  

strategi & rådgivning

Oavsett om du är nybörjare eller har arbetat med kommunikation i flera år kan det vara bra att ha en utomstående att bolla tankar och idéer med.

Behöver du ny inspiration till din marknadsföring? Undrar du över vilka kanaler ni ska satsa på? Vill du komma igång med sociala medier? Behöver du en ny grafisk profil eller fler besök till din hemsida? 

Möjligheterna är oändliga och valen kan vara svåra. Jag hjälper dig att reda ut begreppen, prioritera och utifrån dina behov skapa en konkret handlingsplan. Allt ifrån helhetstänk till de små detaljerna. 

Kommunikationsplan

För att långsiktigt och regelbundet kommunicera med kunderna i rätt kanaler är det bra med en tydlig kommunikationsplan.

Tillsammans går vi igenom nuläget, dyker ner i kundernas behov, sätter mål och enas om en handlingsplan.

Vad vill du att dina kunder ska veta, tycka, känna, göra? I kommunikationsplanen svarar vi på dessa frågor. 

Workshops & föreläsningar

Behöver du inspiration? Jag kan skräddarsy både kortare och längre föreläsningar och workshops på teman som trender, sociala medier, nudging, kundbehov, storytelling eller praktiska tips kring kommunikation.

Rådgivning & affärsutveckling

Jag hjälper gärna till med rådgivning eller som bollplank i strategiska frågor kring marknadsföring, kommunikation och affärsutveckling.

Behöver du hjälp att generera idéer, eller har du redan idéer som du inte vet hur du ska ta vidare? Jag hjälper till att paketera idéer till produkter och tjänster som uppfyller dina kunders behov och är tydliga och enkla att kommunicera. 

sociala medier

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube, Pinterest, Snapchat, TikTok…? Att synas på sociala medier är idag en självklarhet för de flesta, men vilka kanaler ska ni välja, hur ofta, när och vad ska ni kommunicera?

Jag hjälper er att komma igång och att ta fram en plan för att växa och få fler följare. 

Behöver ni hjälp att ta fram innehåll? Jag skapar mallar i Canva som följer er grafiska profil, hjälper er att hitta bilder, skriva texter och ta fram filmer.

Vill ni bara ha rådgivning eller utbildning i sociala medier hjälper jag till även med det.

Kanalval & budskap

Jag hjälper er att välja rätt kanaler och tar fram en plan för närvaron i sociala medier beroende på målsättning och hur mycket tid ni själva vill lägga ner. 

Jag ser också till att ni kommunicerar samma budskap i alla kanaler.  

Låt mig ta hand om ert flöde

Har ni inte tid, lust eller kunskap att själva sköta era sociala medie-flöden? Tillsammans med er underhåller jag på regelbunden basis era sociala kanaler. Vi kommer överens om innehållsplan, frekvens och lämpliga call-to-actions.

Annonsering & kampanjer

Annonsering på sociala medier är ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att nå ut, förutsatt att ni vet vilken målgrupp ni vill nå. 

Vill ni öka antalet besök till webbplatsen? Skapa engagemang? Rekrytera? Eller få kunderna att ladda ner en app? Jag hjälper er att sätta kampanjmål och budget, väljer sedan lämpliga kanaler, frekvens och format och skapar relevanta annonser. 

innehåll

Innehåll, eller content, om du hellre vill använda det ordet, som är väl genomtänkt ger mervärde, stärker ditt varumärke och genererar fler kunder. Det hjälper dig också att synas för rätt personer (SEO). 

Behöver du hjälp att ta fram en plan för ditt innehåll eller att skapa innehåll som engagerar din målgrupp? 

Nudge Kommunikation kan göra allt ifrån att se över befintliga texter på din hemsida till att skriva artiklar och blogginlägg, välja rätt bilder, skapa enkla filmer eller producera korta och kärnfulla inlägg till dina sociala medier.

Bra innehåll är relevant innehåll och att skapa innehåll tar tid och kräver engagemang. Jag hjälper dig gärna. 

Content Plan

Vad vill du uppnå med ditt innehåll? Vilka texter intresserar de kunder du vill nå? Återspeglar innehållet ditt varumärke? Hur ska du tänka när det gäller sökmotoroptimering? 

Beroende på vilka mål ni har med er digitala närvaro skapar vi en plan för vilket innehåll som ska publiceras, i vilka kanaler, när och av vem. 

Textproduktion

Vet du vad du vill säga, men har svårt att formulera det i text? Jag hjälper dig att skapa informativa och engagerande texter som ger dina kunder en knuff i rätt riktning. Jag kan skriva till din hemsida, blogg, nyhetsbrev, kundtidning, årsredovisning eller sociala medier.

Kort och koncist eller långt och djuplodande. Dina och dina kunders behov avgör textens fokus och jag använder dina sökord och en ton som återspeglar ditt varumärke.  

Bild & rörlig bild

Bildens uppgift i ett hav av text är att fånga intresse. Jag kan hjälpa dig att ta fram en bildstrategi och att hitta bra bilder som illustrerar ditt innehåll. Jag hjälper även till med kortare informativa videofilmer till dina digitala kanaler. 

grafiskt material

Bra layout kommunicerar ditt budskap på ett tydligt och inbjudande sätt som mottagaren har lätt att ta till sig.

Behöver du hjälp med en snygg presentation till säljmötet? En inbjudan till företagets frukostföreläsning? En annons? Enhetliga och snygga trycksaker? En mall till ert nyhetsbrev eller layouter till digitala kanaler?

Jag kan hjälpa till med det mesta. Vill ni lära er hur ni själva kan skapa enkla trycksaker och layouter till inlägg i sociala medier kan jag  skapa mallar och visa hur ni arbetar i Canva. 

Jag arbetar själv främst i InDesign, Photoshop, Canva, Powerpoint och Wix. 

Grafisk profil

Behöver du en snygg och enhetlig grafisk profil med logotyp, typsnitt, färger och genomtänkt tonalitet och bildspråk? Eller vill du bara uppdatera din gamla logga?

Med utgångspunkt i ditt företags kärnvärden skapar jag ett enhetligt uttryck som fungerar i alla dina kanaler.

Trycksaker

Utefter din grafiska profil hjälper jag dig att skapa snygga och informativa trycksaker som visitkort, informationsblad, affischer eller foldrar. Jag kan även ta fram design till  rollups, skyltar, flaggor, kläder och annat profilmaterial. 

 

Hemsidor

Hemsidan är navet i ditt företags kommunikation. Den är din digitala säljare och det är viktigt att den reflekterar de värden ditt företag och ditt varumärke står för. 

Hemsidan är, till skillnad från de sociala kanalerna, en plats där du bestämmer till hundra procent. Här kan du publicera längre texter i sin helhet. Det är hit du vill att sociala medier, nyhetsbrev, annonser och googlesökningar ska leda dina kunder – det är här affärerna skapas! 

Jag hjälper dig att skapa en snygg, funktionell, sökmotoroptimerad och responsiv hemsida i WordPress. Men jag hjälper dig också att utforma sidan och anpassa valsituationerna för att ge dina kunder en knuff i rätt riktning och göra det enklare att välja rätt. 

Nudging

Vad vill du att dina kunder ska göra när de hittat till din hemsida? 

Ett sätt att använda sig av nudging på din hemsida är att dela kundrecensioner, ett annat sätt är att använda förval eller sätta ett visst alternativ först i en lista. 

Jag hjälper dig att designa beslutsmiljöer som knuffar dina hemsidesbesökare i rätt riktning, förenklar deras beslut och hjälper dem att välja rätt. 

Blogg

En blogg driver trafik till din hemsida, förbättrar din ranking hos sökmotorerna och skapar leads. Den är också ett utmärkt sätt att bygga kundrelationer. Människor vill göra affärer med människor och genom att dela med dig av vem du är och vad du gör skapar du trovärdighet. Om du bjuder på din kunskap får du andra att gilla dig. Förutsatt att den bild du visar är äkta förstås. 

Vill du starta en blogg eller få bättre struktur på en befintlig? Jag hjälper dig gärna. 

övriga tjänster

Är det något annat du behöver hjälp med? Det är bara att fråga – jag har gjort det mesta inom marknadsföring och kommunikation.

Du kan anlita mig som avlastning på marknadsavdelningen, som projektledare för ett specifikt projekt eller som bollplank i kommunikationsfrågor.

I listan finner du ett axplock av övriga tjänster.